Ρέμα Ορλιά

Μύλοι, Λιτόχωρο

Κάστρο Πλαταμώνα

Θεσσαλονίκη

Παλαιός Παντελεήμονας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βεργίνα

Στην περιοχή υπήρξε η πρωτεύουσα του αρχαίου Μακεδονικού κράτους που ονομαζόταν Αιγές. Στην Βεργίνα ανακαλύφτηκε ο τάφος του Βασιλιά των Μακεδόνων Φίλιππου του Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στον αρχαιολογικό χώρο υπάρχουν Βασιλικοί Τάφοι, τα Ανάκτορα και το Αρχαίο Θέατρο. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο εκτίθενται ευρήματα των Μακεδονικών χρόνων ,όπως η χρυσή λάρνακα του Φίλιππου του Β’, το χρυσό στεφάνι του Φίλιππου του Β’, το χρυσό διάδημα και η τεφροδόχος του Αλέξανδρου του Δ’, γιου του Μ. Αλεξάνδρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όλυμπος

Από το Λιτόχωρο ξεκινάνε συνήθως οι οδοιπόροι για να κατακτήσουν τον Όλυμπο. Διασχίζοντας την κοιλάδα του Ενιππέα φθάνουμε στη θέση «Πριόνια» σε υψόμετρο 1100μ. Στο οροπέδιο των «Μουσών» σε υψόμετρο 2600μ υπάρχουν καταφύγια που μπορεί κανείς να ξεκουραστεί. Υπάρχουν πολλές οργανωμένες διαδρομές με θέσεις θέας και βρύσες όπου ο αναβάτης μπορεί να απολαύσει την υπέροχη φύση και τη μοναδική θέα που προσφέρει ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρχαίο Δίον

Σε απόσταση 15 χλμ.στους πρόποδες του Ολύμπου βρίσκεται το Αρχαίον Δίον, ιερή πόλη των Μακεδόνων, που στην αρχαιότητα γινόταν γιορτές αφιερωμένες στο Δία και τις Μούσες, τα «εν Δίω Ολύμπια», ενώ υπήρχε και το τέμενος του Ολυμπίου Διός. Αξίζει να επισκεφτείτε τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Επισκεφθείτε τα πολυάριθμα Μουσεία της πόλης, απολαύστε τις γεύσεις που προσφέρουν τα παραδοσιακά κουτούκια και τα ευρέως γνωστά ζαχαροπλαστεία, κάντε τις αγορές σας στα καταστήματα του ιστορικού κέντρου και ζήστε τον παλμό της νυχτερινής διασκέδασης μιας πόλης που δεν κοιμάται ποτέ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάστρο Πλαταμώνα

Το Κάστρο των Φράγκων, είναι χτισμένο
νοτιοανατολικά του Ολύμπου, κοντά στο χωριό Πλαταμώνας.
Είναι το καλύτερα διατηρημένο κάστρο της περιοχής
και βρίσκεται πάνω στην παλιά εθνική οδό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παλαιός Παντελεήμων

Σε απόσταση 25χλμ από την Παραλία και σε υψόμετρο 600μ βρίσκεται ο Παραδοσιακός Οικισμός του Παλαιού Παντελεήμονα. Ο επισκέπτης περπατώντας μέσα σε παραδοσιακά καλντερίμια φτάνει στο κέντρο του χωριού, όπου βρίσκεται ο ναός του Αγίου Παντελεήμονα και η πλατεία. Τριγύρω και κατά τη διαδρομή υπάρχουν παραδοσιακά καφενεία και ταβερνάκια, ενώ η θέα προς τον Θερμαϊκό είναι μαγευτική. Επίσης, εδώ μπορείτε να κάνετε αιωροπτερισμό και αλεξίπτωτο πλαγιάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετέωρα

Τα Μετέωρα αποτελούν ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο και ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα μοναστικά σύνολα στην Ελλάδα. Οι κατακόρυφοι και αποκομμένοι βράχοι του φθάνουν σε υψόμετρο έως και 400μ και καλύπτουν μια έκταση τριάντα χιλιομέτρων. Στο χώρο αυτό υπάρχουν 24 μοναστήρια, τα περισσότερα εκ των οποίων ιδρύθηκαν το 14ο αιώνα. Σήμερα λειτουργούν έξι μονές. Τα Μετέωρα έχουν χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς ενώ η Unesco τα ενέγραψε στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Επισκεφθείτε μας

Κύπρου 13, Παραλία Κατερίνης
60100, Ελλάδα

Στείλτε email

info@nepheli-paralia.gr

p

Τιμές

30€ – 120€
Εξαρτάται από την περίοδο
και τον τύπο δωματίου.

MHTE: 0936ΚΛ33Κ0237500

Pin It on Pinterest

Share This